У жительки Світловодського району підтвердився діагноз ботулізм

2017-06-08. - 10-01 / 137

weewwe30 травня поточного року до Установи надійшло повідомлення про госпіталізацію жительки Світловодського району до ЦРЛ, якій було встановлено попередній діагноз – ботулізм. Під час дослідження крові потерпілої, ця хвороба підтвердилася. Наразі жінка знаходиться на лікуванні. Передає обласний лабораторний центр.

Для профілактики ботулізму фахівці обласного лабораторного центру рекомендують дотримуватися низки вимог під час приготування та споживання домашніх консервів. Щоб не захворіти на ботулізм, важливі кілька моментів.

Перше – якість сировини, друге – умови приготування та умови зберігання продукції. Якщо це буде дотримано, то людина не захворіє. Обов’язково потрібно ретельно очищати продукти і посуд, що використовується для консервування, від бруду і пилу.

Не порушувати рекомендовані за рецептурою концентрації солі, цукру і кислоти, адже вони перешкоджають накопиченню токсину. Під час приготування консервацій в домашніх умовах їх слід стерилізувати при температурі 120°С щонайменше впродовж 30-40 хв.

Не слід купувати кров’яну і ліверну ковбасу, солену чи копчену рибу, буженину, шинку та консервовані гриби у випадкових осіб. Якщо ж продукт викликає сумнів у якості, його слід прокип’ятити продовж 10 хвилин – це руйнує ботулотоксин.

загрузка...
***