У Знам’янці закрили пекарню через низку порушень

2020-03-14. - 15-40 / 492

Фахівці Держпродспоживслужби проінспектували пекарні фізичної особи-підприємця. Під час перевірки встановили низку порушень у сфері безпечності харчових продуктів.

Про це повідомляє сайт ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Серед порушень:

  • відсутня інформація про постачальників харчової продукції, тож неможливо встановити її походження;
  • не надано підтверджуючих документів щодо державної реєстрації потужності;
  • не витримується належний рівень гігієнічних вимог на виробництві, в тому числі щодо захисту харчової продукції від забруднення;
  • готові хлібобулочні вироби зберігають на лотках, застелених картонними коробками з-під дріжджів;
  • на кухні потужності поруч з інгредієнтами, що використовуються в технологічних процесах, зберігається брудний посуд, залишки їжі – це свідчить про те, що харчові відходи з потужності не видаляються належним чином;
  • коробка з маковою начинкою та відкрита коробка з сирковою масою знаходяться в коридорі на підлозі.

Водночас не витримується необхідний температурний режим зберігання харчової продукції, а саме:

  • сиркова маса та макова начинка зберігаються за температури плюс 19°С, в той час як необхідний показник плюс 6°С; дріжджі – плюс 21°С за необхідних плюс 7°С,
  • маргарин – плюс 21°С за необхідних плюс 10°С.

Порушення температурного режиму зберігання продукції сприяє розмноженню в ній мікроорганізмів та формуванню токсинів.

За результатами перевірки Держпродспоживслужба вирішила тимчасово припинити виробництво та/або обіг харчових продуктів фізичною особою-підприємцем до усунення виявлених порушень.

загрузка...