Основні показники роботи галузі тваринництва в Кіровоградській області за 2012 рік

2013-02-26. - 09-12 / 805

Kir-statiticaУ 2012р. виробництво м’яса в господарствах усіх категорій порівняно з 2011р. збільшилось на 6,5% і становило 67,3 тис.т, яєць – на 2,9% (537 млн. шт.), молока – зменшилось на 6,7% (309,2 тис.т).

Обсяг вирощування худоби та птиці в сільськогосподарських підприємствах у 2012р. становив 19,3 тис.т, що на 34,4% більше ніж у 2011р., у т.ч. великої рогатої худоби – 3,6 тис.т (на 1,3% більше), свиней – 15,2 тис.т (в 1,5 р.б.), птиці – 0,4 тис.т (на 23,1% більше). Відношення загального обсягу вирощування худоби та птиці до реалізації тварин на забій у сільськогосподарських підприємствах склало 102,2% (у 2011р. – 101,7%).
Порівняно з 2011р. в сільськогосподарських підприємствах надій молока від однієї корови (по середньому поголів’ю) збільшився на 493 кг (на 13,5%) і становив 4150 кг. Несучість курей-несучок у 2012р. становила 336 яєць. Середньодобові прирости великої рогатої худоби на вирощуванні, відгодівлі та нагулі зросли на 2% та становили 461 г, свиней – на 21,1% (350 г).
Станом на 1 січня 2013р. чисельність поголів’я великої рогатої худоби в усіх категоріях господарств збільшилась порівняно з 1 січня 2012р. на 6,5% та становила 125,6 тис. голів, птиці всіх видів – на 5,7% (4912,5 тис. голів); водночас – зменшилась: корів – на 1,8% (63,7 тис. голів), свиней – на 2,6% (267,6 тис. голів), овець та кіз – на 0,2% (44,1 тис. голів).

Перший заступник начальника   головного управління статистики у Кіровоградській області  Н.Л. Гарник