Основні показники роботи галузі тваринництва в Кіровоградській області

2013-03-13. - 11-09 / 663

Kir-statiticaУ січні–лютому 2013р. загальні обсяги виробництва м’яса в області перевищили показник відповідного періоду минулого року на 5,7% та склали  9,3 тис.т.

Збільшення виробництва м’яса порівняно з січнем–лютим 2012р. відбулося за рахунок росту обсягів реалізації худоби та птиці на забій у сільськогосподарських підприємствах (на 0,8 тис.т або на 38,1%).
Валовий надій молока в усіх категоріях господарств порівняно з січнем–лютим 2012р. зменшився на 7,1% та склав 31,4 тис.т, у т.ч. у сільськогосподарських підприємствах – на 4,9% (5,8 тис.т), господарствах населення – на 7,6% (25,6 тис.т). Порівняно з січнем–лютим 2012р.у сільськогосподарських підприємствах (крім малих) надій молока від однієї корови (по середньому поголів’ю) збільшився на 4 кг (на 0,7%) і становив 579 кг.
У січні–лютому 2013р. господарствами усіх категорій отримано 66,6 млн.шт яєць (від птиці всіх видів), що на 6,9% менше проти  січня–лютого 2012р., у т.ч. сільськогосподарськими підприємствами – 35,7 млн.шт. (на 13,6% менше), господарствами населення – 30,9 млн.шт. (на 2,3% більше). У сільськогосподарських підприємствах (крім малих) несучість однієї курки-несучки залишилась на рівні минулого року та становила 56 яєць.
Господарствами усіх категорій станом на 1 березня 2013р. утримувалось 135,9 тис.голів великої рогатої худоби (на 4,4% більше порівняно з  1 березня 2012р.), у т.ч. 65 тис.голів корів (на 1,5% менше), 271,4 тис.голів свиней (на 2% менше), 52 тис.голів овець та кіз (на 0,4% більше) та 3993,3 тис.голів птиці всіх видів (на 1,7% менше).

Начальник головного управління статистики у Кіровоградській області   Л.Б. Дівель